Bibelskola? Gör en DTS – Lärjungaskola!

Gör dig redo för ett fem månaders livsförvandlande äventyr!

Vad är en DTS – Lärjungaskola?

En DTS - Lärjungaskola, (discipleship training school), är ett intensivt heltidsprogram som består av två delar; en del av undervisning och därefter en missionsresa. Lärjungaskolan ger dig en unik möjlighet att lära känna Gud och göra Honom känd. Det är en tid för dig att fördjupa din relation med Gud, ta radikala steg i tro and bli utrustad till att använda dina gåvor och din passion för att bygga Guds rike.

Låt Gud ta dig på en resa som kommer att förvandla både dig och den här världen!

Datum

9 januari 2020 – 15 juni 2020
12 september 2020 – 14 februari 2021

Kostnad

24000 kr för lektionsdelen och 10000-15000 kr för missionsresan.

Transformation DTS

Längtar du efter att personligen få uppleva både höjden, djupet och bredden av Guds stora kärlek för dig? Vill du få verktyg i hur du kan vara ett Guds ljus i den här världen? Har du mod att kliva in i ditt livs äventyr? Förvandlings DTS:en är en tid för helande, upprättelse och förberedelse för en livslång vandring med Gud. Känner du att Gud bultar på ditt hjärta? Missa då inte chansen!

Mercy DTS

Brinner du för att se människor i svåra livssituationer möta Guds kärlek? Den här DTS:en med fokus på barmhärtighet innehåller alla de element som gör en DTS så livsförvandlande som den är, men vad som är speciellt med den här är att du under hela skolan kommer ha möjlighet att tjäna genom olika projekt, både här i Linköping och ute i världen.

Syftet med DTS – Lärjungaskolan är att:

Att SAMLA och UTMANA människor att lovsjunga, höra och lyda Gud, förlösa dem till att tjäna genom evangelisation, förbön, barmhärtighetsgärningar och andra uttryck för Guds hjärta för världen och kanske även starta nya arbeten.

Att INSPIRERA till och SKAPA växt i relationen till Gud som leder till en Kristuslik karaktär, baserad på en solid biblisk grund, den Helige Andes arbete och personlig tillämpning av biblisk sanning, speciellt när det gäller Guds natur, korset och kraftgivande nåd.

Att VÄSSA förmågan att relatera till, lära av och arbeta tillsammans med människor med olika personligheter, perspektiv och bakgrund.

Att ytterligare UTRUSTA för att tjäna Guds syften antingen inom UMU:s arbete eller i något annat sammanhang, förstärka överlåtelsen till dem som är på väg att gå förlorade, speciellt de onådda, ta hand om de fattiga och påverka alla delar av samhället.

Att ÖVERFÖRA UMU:s vision och grundläggande värderingar såväl som den lokala visionen och att förse med information om olika möjligheter att tjäna.

LÄRA KÄNNA GUD

Del 1 – Lektionsdelen

DTS - Lärjungaskolan börjar med 12 veckor av att lära känna Gud och det är en fantastisk möjlighet för dig att gå ännu djupare med Gud än vad du någonsin trott är möjligt. Från livsförvandlande och ögonöppnande undervisning till innerliga stunder av lovsång - lärjungaträningsskolan ger dig en miljö som hjälper dig att växa i karaktär, gåvor och kallelse. Under lektionsdelen kommer du och dina klasskamrater få daglig undervisning från både lokala och internationella missionärer och ledare som undervisar utifrån erfarenhet och karaktär. Exempel på ämnen som kommer att undervisas under lärjungaträningsskolan är: Guds natur och karaktär, att höra Guds röst, Jesus som Herre, Guds fadershjärta, inre helande, mission, evangelisation, lovsång och team building.

Genom att bo i vår gemenskap är lärjungaträningsskolan också en tid att få vänner för livet och överlåtna skolledare längtar efter att få gå med dig på den här resan och uppmuntra, utmana och leda genom exempel.

Lärande utanför klassrummet

Som UMU tror vi på både formell och informell undervisning och vi vill skapa en miljö där du kan lära och växa också utanför lektionerna i klassrummet. Det är därför vi bor och lever tilsammans.

Här är några andra grundläggande delar av lektionsdelen:

Lovsång

Som UMU Linköping älskar vi att prisa Gud och våra gemensamma stunder av lovsång är dyrbara stunder för oss där vi får uppleva skönheten i Guds närvaro.

Bön

Som kristna är vi kallade till att kämpa många strider genom bön och det är ett sådant privilegium att ha möjligheten att genom bön få känna Guds hjärta för olika situationer, folkgrupper och individer. Som UMU Linköping älskar vi våra kreativa bönemöten där du kan hitta dig själv klädd i en färgglad, indisk sari, eller drickandes iranskt te medan du ber för nationerna.

Lärjungaträning

Att regelbundet träffa din tilldelade mentor ger dig en fantastisk möjlighet att vidare bearbeta vad Gud gör i ditt liv, ställa eventuella frågor, samt få förbön, uppmuntran och stöd från någon vars stora längtan är att se dig växa tillsammans med Gud och nå din fulla potential.

Praktiskt arbete

Genom att tillsammans ta hand om vårt hem lär vi oss nya färdigheter och lär känna varandra ännu bättre. Det här kan innebära disk, städning eller vaktmästeri. Det är en glädje att få tjäna Gud och varandra på detta praktiska sätt!

Evangelisation

Människorna i Linköping behöver Jesus! Tillsammans går vi regelbundet ut på Linköpings gator för att dela vår tro med de människor Gud leder oss till. Under våra stunder av evangelisation har frön blivit sådda, helanden har tagit plats och människor har tagit emot Jesus. Det är fantastiskt att få bli använd av Gud på missionsfältet precis utanför dörren!

Uppgifter

Under lärjungaträningsskolan kommer du att läsa några otroligt inspirerande böcker och skriva en loggbok. Det här kommer hjälpa dig att bearbeta vad du lär dig, samt styrka din tro.

Stor familj

Vi har hört många säga att komma hit är som att komma in i en familj och det är precis vad det är! Vi värderar familjekänsla och vi är så glada att välkomna också dig in i vår stora, kärleksfulla, mångkulturella familj.

Annat kul!

Födelsedagsfirande, love feasts, högtider - som en familj älskar vi att umgås och ha kul tillsammans och vi hittar alltid en anledning till att fira! Snöbollskrig, skridskoåkning, spelkvällar, filmer och fika är aktiviteter som kryddar din DTS-upplevelse.

Göra Honom känd

Del 2 – Missionsresan

Under den första delen av skolan har du blivit utrustad för att svara på Jesus kallelse till oss om "att göra alla folk till lärjungar" och nu är det dags för två månader outreach då du får möjlighet att praktisera det du har lärt dig och låta Gud förvandla människors liv. Vi frågar alltid Gud var vi ska åka och när det är bestämt och teamen har formerats blir det en tid av förberedelse innan vi åker. Några exempel på länder vi har varit i: Israel, Turkiet, Colombia, Argentina, Frankrike, Italien, Namibia, Grekland, Finland och Nepal. Som UMU Linköping har vi ett stort hjärta för Europa, Sydamerika och Mellanöstern. När resmålen är bestämda kommer du att behöva förbereda dig på alltifrån att predika i överfulla kyrkor och dela ut Biblar till att leda barnmöten och tvätta smutsiga fötter. Resans fokus är att nå människor med budskapet om Jesus och vi vill visa på Guds kärlek genom våra liv och genom de gåvor Han har gett oss.
Oavsett vart i världen du åker kommer du inte vara den samma efteråt!

Vittnesbörd från tidigare elever

Under DTS:en gav Gud oss en tydligare vision till oss som familj.

Familjen Viklund DTS#10

DTS:en gav mig en djupare och mer levande relation med Gud.

Sara Salo, Finland DTS#10

Under min DTS gav Gud mig ett hjärta för Rumänien.

Louise Olson, Sverige DTS#10

Vacker gemenskap, vackert hus och FANTASTISK mat!

Sharon Oehme, Schweiz DTS#10

Jag älskade att ta del av lovsången på basen, också kreativiteten i bön och lovsång förundrade mig.

Noah Mehnert, Tyskland DTS#10

Under min DTS förstod jag med hjärtat att Gud verkligen älskar mig.

Josefine Moregård, Sverige DTS#10

Redan från första början kände jag mig så hemma här och som om alla var del av min familj.

Elizabeth Rueda, Colombia DTS#10

En värld av möjligheter efter din DTS - Lärjungaskola

DTS – Lärjungaskolan är bara början

Sista veckan av DTS - Lärjungaskolan kommer mestadels att bestå av utvärdering och förberedelser för vad Gud kallar er till näst. En DTS - Lärjungaskola är bara början, när du väl tagit examen från din DTS - Lärjungaskola har du en värld av möjligheter framför dig! Till exempel har du möjlighet för fortsatt träning och tjänst inom både UMU Linköping och UMU internationellt.
 

Verification

  • Submit
Södra Stånggatan 2, 582 73 Linköping, Sweden
+4613141407, +46707100400