Ledarträningsår ALTY

“Människosonen kommit för att bli tjänad utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många.”

Välkommen till vår ettåriga ledarskapsträning ALTY, Apostolic Leadership Trainee Year. I träningen kommer du att lära dig att leva och älska som en ledare; en tjänande, apostolisk ledare. Du kommer att få ta emot mycket undervisning och inspiration, men också manga möjligheter att tjäna och lära genom learning by doing. Du kommer inte att vara den samma efter det här året!

Det här året är också introduktionsprogram för våra nya medarbetare och oavsett om du kommer att fortsätta att tjäna med oss eller inte vill vi utrusta dig för den kallelse Gud har för dig. Du lever för att göra en skillnad!

Den bärande tanken

Vad betyder apostolisk? För oss omfamnar apostolisk två nyckeldelar. En är pionjärsmörjelsen och att ta initiativ som leder till förändring och att Guds rike växer. Det kan handla om att plantera en ny församling, eller att mobilisera människor till mission. Eller starta en podcast. Eller något annat. Den här delen handlar mycket om de gåvor och drömmar Gud har gett oss, men också vår känslighet för den Helige Andens röst; vad säger Han till oss nu?

Att vara apostolisk är också att vara fäder. Paulus i Bibeln var en galen pionjär, men han var också en omsorgsfull far. Han bar de människor han hade varit med och ”fött” i sitt hjärta och han såg till att de hade vad de behövde. Det är en omsorg som går längre än bara ”det andliga”, det handlar om hela livet.

Att vara en apostolisk ledare är att omfamna de här två delarna: smörjelsen att vara pionjär och att vara andliga fäder för de man leder.

Det handlar om tjänande

Som ledare i Guds rike är det upp-och-ner: ledare är tjänare. När vi tränas till att vara ledare behöver vi börja med tjänande. Att vi tjänar andra människor gör att vi förstår dem bättre och vi kan identifiera oss med dem. Det är Jesus som gett oss den här modellen! Tjänande är ett jättebra sätt att välsigna andra och på samma gång får vi se hur Gud verkar i andra, samtidigt som Han verkar i oss!

Under året kommer du att få många möjligheter att tjäna. Du kommer också få möjlighet att leda och ta ansvar (och tjäna på det sättet!) inom olika områden.

Kursens upplägg och innehåll
Den här ledarträningen grundar sig i praktiskt lärande. Som trainee kommer du att vara en del av medarbetarteamet på YWAM Linköping samtidigt som du tar emot undervisning och coachning. En gång i veckan – ibland mer – möts traineegruppen för undervisning och samtal med ledarna på basen. Vi lär oss mycket genom att bearbeta och samtala om saker tillsammans! Ibland kommer vi att ha besök av gästtalare.
En nyckeldel i träningen kommer att vara att du kommer att vara staff i en av DTS:erna här, antingen den som startar i september eller den som startar i januari.
Den termin då du inte är en del av att staffa DTS kommer du att ha andra ansvarsområden och hjälpa till på basen. Du kommer att stå tillsammans med ledarna på basen i arbetet med olika event och initiativ. Vårt hopp är att du ska få smak på vår vision och att du ser din del i den.

Under året kommer vi också att jobba med ett par böcker:
- ”Towards an Apostolic or Institutional Vision” av Alejandro Rodriguez.
- “Bygga team som tjänar Gud tillsammans” av Mats-Ola Ishoel.

Utöver ledarträningen och att tjäna inom olika områden kommer du också att ha tid för dessa saker I ditt schema:
- Personlig andakt
- Lovsång och förbön
- Praktiskt arbete

Och sen då?
Efter att ledarträningen är över är du välkommen att fortsätta som medarbetare i vårt team på YWAM Linköping. Vi växer och utvecklas konstant och det finns plats för fler! Om du inte joinar vårt team kommer du att fortsätta i din kallelse utifrån någon annan plattform. Vi är överlåta till att göra vårt bästa för att förbereda dig inför det.

Datum och kostnad

Startar: 9 augusti 2021
Slutar: 30 juni 2022
Kostnad: 3600 SEK per månad. Det inkluderar mat, boende och kursen. Missionsresor och event är inte inkluderat.
Mat och boende: Under träningsåret kommer du att dela rum med andra medarbetare, trainees och elever på basen som ligger mitt i stan.

Ansökan

Ansökningskrav: Du behöver ha genomgått en DTS – Lärjungaskola och blivit godkänd.
Ansökan: Ansökan är öppen fram till 15 juli 2021. Du ansöker online på vår webbsida, klicka här nere.
Språk: Det mesta kommer att vara på engelska, vissa moment på svenska. De som kommer från andra länder får möjlighet att lära sig grundläggande svenska.

Kontakta oss för mer information!

Södra Stånggatan 2, 582 73 Linköping, Sweden
+4613141407, +46707100400