Bibeln till alla

Bibeln till alla är en del av ett globalt initiativ som handlar om att utrota Bibelfattigdomen i världen.
Vår vision är att Guds ord på nytt får bli den förvandlande kraften för människor och hela samhället. Vår målsättning är både enkel och frimodig: att erbjuda varje hem i Sverige en Bibel. Förhoppningen är att Bibeln, full av eviga sanningar, ska väcka människors nyfikenhet och att den får bli grunden att bygga livet på.

Vi är övertygade om att Bibeln är en kraft för att få se vårt land förvandlas. Det är därför vi vill göra det möjligt att återupptäcka Guds ord. Bibeln är relevant för alla människor och alla samhällsområden – det är den grund vi behöver bygga på. Guds ord är levande och något som verkligen håller att bygga på! Vi upplever att Gud har gett oss en vision om att ge Bibeln till Sveriges folk – igen.

”Bibelfattigdom”

Vi tror att Bibeln är en gåva som Gud har gett människan. När vi hör om “bibelfattigdom” kanske vi inte tänker på Sverige. Givetvis handlar det till stor del om att ge Guds ord till de folk som fortfarande inte har Bibeln på sitt språk, men det handlar också om att sätta Bibeln i människors händer oavsett vilket land man lever i. I många ”kristna” länder, som exempelvis Sverige, är det många som idag aldrig har öppnat en Bibel.

Var med: det finns plats för dig!

Projektet Bibeln till alla är en plattform som välkomnar alla kristna i Sverige att komma samman i enhet och arbeta för ett gemensamt mål: att erbjuda en Bibel till varje hem.

Hur går det till?

Utdelningen går till så att alla frivilliga som vill vara med delas in i par som får adresser och instruktioner kring var man ska dela ut. Sedan ger sig paren ut och ringer på och erbjuder en Bibel till varje hushåll, tillsammans med lite annat tryckt material. I de fall det inte är någon hemma lämnar man en lapp med information om hur man kan göra för att få en Bibel. Tanken är att alla ska få erbjudandet personligen, det är ett erbjudande om en gåva som man kan tacka ja eller nej till.

Vilhelmina

Den första insatsen skedde i Vilhelmina kommun maj 2019. Det var fantastiskt att se människors respons.
Lite siffror:
Besökta hem: 3401
Antal utdelade Biblar: 1205
65% av de som var hemma tackade ja till en Bibel.

Länk till en artikel i Världen idag:
https://www.varldenidag.se/nyheter/99-procent-av-vilhelminas-hushall-fick-bibelbesok/repsfc!KJku0vnU4JzbLFExJpMqHg/

Arjeplog Oktober 2020

Vi fortsätter i norr och kommunen som står näst i tur är Arjeplog.
Yta: 14 494 km² (större yta än Montenegro!)
Befolkning: 2821
Varmt välkommen att vara med!

Intresserad att vara med? Kontakta oss!

Södra Stånggatan 2, 582 73 Linköping, Sweden
+4613141407, +46707100400