Om oss

Vår historia

YWAM Internationellt

Allt började år 1956 med en tydlig vision från Gud till en 20-årig Loren om ungdomar från hela världen som åker ut som missionärer, något helt otänkbart vid den tiden. År 1960 blev Youth with a Mission officiellt grundat. Två år senare gifte sig Loren Cunningham och Darlene Scratch och tillsammans ses de som YWAM: sgrundare.

YWAM Linköping

Under deras Bibelskola DTS i Cartagena, Colombia, fick Anders och Sara Carlsson en tydlig kallelse från Gud att åka tillbaka till Sverige och starta en YWAM-bas i Linköping. Efter en tid av förberedelser startade basen officiellt hösten 2008 och Anders och Sara Carlsson har lett basen sedan dess.

VI ÄR DEL AV NÅGONTING STÖRRE…

YOUTH WITH A MISSION

Youth with a Mission (YWAM) är en internationell rörelse av kristna vars längtan är att känna Gud och göra Honom känd. Organisationen grundades år 1960 för att uppmuntra ungdomar till att gå ut i mission. Det är något vi fortfarande gör idag, men vi har även universitet, sjukhusbåtar, flyktingläger, bokförlag, barnhem, caféer, filmproduktion… ja, i stort sett allt du kan tänka dig! YWAM:s många verksamheter passar in i tre huvudkategorier: evangelisation, träning och barmhärtighetstjänst.
YWAM har en plats för alla!

University of the Nations

University of the Nations (UofN) föddes ur Youth with a Mission för att utbilda och utrusta män och kvinnor andligt, intellektuellt och professionellt till att bygga Guds rike i alla delar av samhället. UofN erbjuder 30 olika examina och man kan ta högskole-, kandidat-, och magisterexamen. Nationernas universitet en fantastisk möjlighet för kristna studenter från hela världen att studera tillsammans med Gud.

Vår vision

Som YWAM Linköping är vår vision att se att Guds närvaro förlösa identitet och syfte för både individer och nationer.
Vi vill se ett förvandlat sverige och en förvandlad värld!Vår uppgift, för att detta ska bli verklighet, är att:

- leda människor till Jesus och samla dem i grupper

- lärjungaträna människor

- vara en plattform för nya initiativ inom olika samhällsområden och olika delar av världen

- påverka människor och samhällsområden med Guds principer

Vi vill vara en gemenskap av människor från olika kulturer och nationaliteter som kommer samman som en familj för att leva i ett stort flöde av människor, tjänster och nya initiativ, utan att kompromissa med Guds principer.

Vi vill tillbe Gud med allt vi är och med allt vi gör!

Vårt hus

År 2011 öppnade Gud vägen för oss att flytta in i det gamla tullhuset här i Linköping, som är ett historiskt tegelhus från 1800-talet, vackert beläget framför kanalen och nära tågstationen.

Det var en spännande process som följde innan allt var klart, men något som är ännu mer spännande är Guds planer för det här huset! Det är en plats för många idéer och möjligheter.

Vår bön är att det här kommer att bli ett hus som skiner som en fyr i staden med Hans närvaro.